Gammeldags æblekage er efterhånden gået lidt i glemmebogen - men det er faktisk en rigtig dejlig dessert - og så er den også nem at lave. Jeg laver tit en kæmpe portion og fryser det ned, så er det nemt at tage op hvis der kommer gæster.
Gammeldags æblekage
Æbler skrælles og kernehuset fjernes. Skær dem i mindre stykker og fyld en stor gryde med alle stykkerne. Hæld vand ved (ca. 1/2 liter) og lad det koge sammen til æblegrød.
Vil man ikke have klumper i, kan man bruge sin stavblender til sidst. Jeg tilsætter som regel lidt vanilie/vaniliesukker. Smag selv hvor meget.
Jeg tilsætter ikke sukker, for modspillet mellem de søde makroner og det lidt syrlige grød smager fantastisk.
Afkøl grøden og fyld den i en skål. Makroner knuses og fordeles ovenpå og afslut med flødeskum.
Så til denne dessert siger jeg tak til Elsebeth og Steffen for dejlige æbler.
Det smager fantastisk - og serveret på oldemors tallerkner føles det helt rigtigt - også på en hverdag...
// Katrine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar