torsdag den 7. februar 2013

God leg kræver sin plads...

Nyhederne gløder for tiden om fyringer alle steder og nu også på LEGO. Straks tænker man at det går dårligt - men nej, det går faktisk godt. LEGO har de sidste mange år forstået at komme igen. Det LEGO jeg havde som barn - var ikke helt så kreativt som nu - eller var det? For et eller andet sted dræber man jo lidt kreativiteten, når alt skal bygges på en præcis måde efter en præcis tegning - men min søn elsker det.

Min søn har altid været helt syg med LEGO - til alle fødselsdage og til jul har de eneste ønsker han har haft været LEGO. Når den nye LEGO-reklame kommer, har den været godnatlæsning hver dag i mange måneder. I hans verden er det helt okay at man har en skovpolitistation og en almindelig politistation - for det er jo slet ikke de samme røvere de fanger. Når han har siddet i mange timer hver eftermiddag efter en fødselsdag og bygget og bygget, er han stolt som en pave - når projektet er færdigt. 

Alt det er LEGO er så blevet stillet ind på deres fælles legeværelse og så går det galt - for lillebror er ikke helt klar over at LEGO-projekter går i stykker når man kaster med det, så her har Nikolaj haft en stor udfordring. I sommerferien skulle ungerne med mormor og morfar i sommerhus et par dage og så fik jeg en ide. Han var ved at vokse ud af hans seng så tiden var kommet til en LEGO-by seng - som han kunne have i fred for små søskende.






















Skufferne er fra IKEA og ovenpå har vi lagt en spånplade. Nede i den lokale farvehandel havde de små bøtter med akrylmaling til 20 kr. stykker og så var det bare med at komme i gang. Meningen er så, at når man er færdig med at lege, så skal madrassen op at ligge på pladen igen - men for tiden sover han på gulvet, for han kan ikke nænne at flytte byen. Skufferne er store og rummelige og er proppet med LEGO, selvfølgelig.
Planen var at jeg også skulle købe nogle hylder til væggen - så de ting der er bygget, kan komme der op ar stå - men Rom blev ikke bygget på en dag og heller ikke hos os.


















Jeg glemmer ikke den dag, han kom hjem fra sommerhus - for hans taknemmelighed  kunne ses i hans ansigt. Den seng er der blevet leget på næsten hver dag lige siden - så den virker ihvertfald efter hensigten her hos os.


















Den kan selvfølgelig dekoreres med bilbane, togbane eller til LEGO friends - som er LEGOs nye tiltag til piger.

En god, nem og praktisk seng og så oven i købet på en hverdag...


// Katrine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar