tirsdag den 4. december 2012

Fuldstændig fantastisk...

Jeg var i biografen i går aftes med nogle veninder. Altid hyggeligt med snak og det nyeste sladder. Vi havde i lang tid talt om at gå i biografen og om hvilken film, vi så skulle se. Jeg havde læst at filmen DE URØRLIGE havde fået god anmeldelse - så valget faldt på den.

DEN ER FULDSTÆNDIG FANTASTISK! Sjældent har jeg set så god en film. Den handler virkelig om at leve sit liv, selvom livet ikke er helt som man havde forestillet sig. Hvordan man nogle gange skal presses ud over kanten, også selvom man ikke har modet og selvtilliden til det - for tænk nu hvis det gik galt - så hellere lade være med at tage risikoen. Gøre det som man ikke troede var muligt - ja, netop leve sit liv også selvom man er handikappet. Se muligheder fremfor begrænsninger og se alle mennesker som de er ud - uden fordomme. Se den, hvis du har muligheden, den er helt fantastisk.

Vi kender alle følelsen af ubehagelige og svære samtaler. Hvordan spørger man ind til én som lige har mistet sin kære, hvordan behandler man en handikappet og tør man at spørge om alt. Tør man at lave en joke med deres sygdom - ligesom man kan finde på at gøre det med så meget andet - for tænk nu hvis...

Hvis hvad? Jeg læste lige en artikel forleden om en kvinde i Kolding som mistede sin mand på en polterabend, ved en flyulykke. Hun havde efterhånden mistet meget mere end bare ham. Mange tidligere venner og kunder i hendes smykkebutik turde ikke længere komme i hendes butik, undgik hende på gaden og folk havde generelt medlidenhed med hende og konsekvensen for hende var, at folk hellere lod hende være - fremfor at snakke med hende - for tænk nu hvis...

Der er ikke nogen tvivl om, at vi alle har medlidenhed med dem som er syge, har mistet eller ikke kan det samme som andre - men når nu situationen er sådan - så må vi tage os sammen. Spørg ind til problemet - involver dig, der er ikke noget værre end at blive afvist inden man selv har haft muligheden for at sige fra. Mange er bange for at sige noget forkert og derfor tier de i stedet!

Hovedpersonen i filmen får ved et tilfælde job som plejer for en lam mand - og en af hans jokes til ham følger her:

Hvor finder man en lam mand?

Der hvor man satte ham - for han kan jo ikke komme nogen vegne selv!
og så skraldgriner han...


Du tror det ikke, men De URØRLIGE kan sagtens opleves på en ganske almindelig hverdag...


// Katrine



Ingen kommentarer:

Send en kommentar